Farmacia GRANATHALMA


Go to content

Produse Gemoterapeutice

Medicamente

GEMOTERAPIA – este o metoda terapeutica ce apartine bioterapiei si care, inspirandu-se din principiile analogic-biochimice ale drenajului biologic, utilizeaza in scop terapeutic solutii in prima dilutie decimala ( DH 1) de macerate hidro-glicero-alcoolice din extracte vegetale proaspete, reprezentate prin tesuturi meristematice, din care notam: mugurii, vlastarele, ramurile tinere, bobocii, radacinile tinere, amentii, scoarta interna a radacinilor, scoarta ramurilor tinere, seminte sau alte tesuturi embrionare ale vegetalelor aflate in faza de crestere.Istoria moderna a vindecarii cu muguri a inceput cu zeci de ani in urma, cand un medic francez, Max Teteau, a pornit primele studii privind efectele extractelor de muguri asupra organismelor vii. Au fost testate zeci si sute de plante lemnoase. In final, s-au sintetizat 55 de preparate din muguri, mladite, radicele ori scoarta interna, pe care le-a destinat terapiei "de drenaj".
Drenajul este un termen specific homeopatiei, sinonim cu mai cunoscutul termen de purificare (detoxifiere), cu care incepe orice tratament naturist.Radacinile acestei cai de vindecare sunt mult mai vechi si se afla tot in medicina traditionala populara, care este un izvor nesecat de cunoastere pentru cei care cerceteaza vindecarea cu ajutorul plantelor. De altfel, chiar si taranii nostri, mai ales cei din regiunile muntoase, cu multe paduri, cunosc si folosesc curent aceasta terapie cu muguri si mladite de arbori. Cercetarile contemporane nu fac altceva decat sa aduca mai multa lumina, sa coreleze si sa sistematizeze ceea ce deja era cunoscut.


Organismul uman este foarte receptiv la substantele naturale din plante, mai ales daca ele sunt extrase la rece, prin metode care distrug cat mai putin din structura naturala.Analizele facute pe pacienti arata ca la doar cateva saptamani de la administrarea unor asemenea preparate, corect alese de medic, anumiti parametri fiziologici se modifica simtitor in bine, desi modul exact in care acest lucru se produce ramane invaluit in mister.In scoala de medicina homeopatica franceza (ca si in medicinile traditionale chineza, indiana si tibetana ) se considera ca medicamentele nu pot "prinde" daca organismul uman este incarcat de toxine, daca mintea si sufletul fiintei umane sunt blocate de tensiuni, stress, emotii negative. Iata de ce tratamentul natural are 3 faze:* purificarea - prin care se urmareste deblocarea tranzitului intestinal, mobilizarea toxinelor din organism si eliminarea lor, deblocarea activitatii bilei si ficatului;* "netezirea" planului emotional, prin relaxare, meditatii si rugaciune;* tonifierea - in care se urmareste rezolvarea afectiunii si restabilirea functiilor normale ale organismului.Primavara si toamna, adica de la trecerea dintre sezonul rece si cel cald, sunt momente propice de dezintoxicare. Mugurii si plantele tinere ale primaverii pe de o parte si fructele si legumele proaspete ale toamnei de cealalta parte sunt remediile cele mai indicate pentru realizarea acestor dezintoxicari.
Un tratament cu produse gemoterapeutice, pentru a fi eficient, trebuie sa dureze
minimum o luna si jumatate, durata medie fiind cuprinsa intre 2 si 3 luni. In bolile cronice, tratamentul poate dura si jumatate de an sau poate fi reluat periodic. In tratamentul de acest tip, consecventa in administrarea remediilor si respectarea dozelor este esentiala.
Preparatele gemoterapeutice sunt cunoscute in farmaciile specializate dupa denumirea lor stiintifica in latina (scrisa in paranteza si inclinat).
Farmacistul, ca si medicul, cunoaste modul de administrare al acestor remedii, precum si dozele.
Terapia cu muguri - cateva utilizari
* Depasirea asteniei si a oboselii de primavara - stejar (Quercus pedunculata); rozmarin (Rosmarinus officinalis); sequoia (Sequoia gigantea); mesteacan (Betula verrucosa).
* Scaderea colesterolului - maslin (Olea europaea); fag (Fagus sylvatica). Cel mai activ s-a dovedit a fi Olea europaea.
* O primavara fara dureri de cap - macesul (Rosa canina) este unul dintre remediile cele mai eficiente contra cefaleelor (durerilor de cap) si migrenelor, el eliminand in cateva saptamani durerile si restabilind echilibrul nervos.
* Contra gastritei hiper-acide - smochin (Ficus carica). Acesta nu numai ca actioneaza local in ulcer gastro-duodenal, gastrite hiper si hipotonice, precum si in alte tulburari gastrice, dar ajuta si la stabilizarea fondului emotional, care - se stie - in aceste afectiuni are o importanta foarte mare.
* Intarirea sistemului imunitar - brad (Abies pectinata), mesteacan pufos (Betula pubescens); calin (Viburnum lantana). Betula pubescens creste imunitatea nespecifica la nivelul traheii si a arborelui bronsic; Abies pectinata stimuleaza imunitatea nespecifica la nivel rino-faringian, fiind un remediu foarte eficient si la copii; Viburnum lantana stimuleaza imunitatea nespecifica la nivelul arborelui bronsic si la nivel pulmonar.
* Alergiile - extractul din mugurii de coacaz negru (Ribes nigrum), un adevarat cortizon natural, da rezultate mai ales in tratamentele de lunga durata (2-3 luni) si repetate periodic. Extractul din muguri si mladite proaspete de cedru (Cedrus libani) combate manifestarile alergice la nivelul pielii si mucoaselor (eruptii, mancarimi, usturimi).
* Contra varicelor si a altor tulburari de circulatie venoasa - paducel (Crataegus oxyacantha); castan salbatic (Aesculus hypocastanum); castan comestibil (Castanea vesca). Crataegus oxyacantha se foloseste cand gradul de gravitate nu este foarte mare. In fazele avansate, se intervine in corelatie cu Aesculus hypocastanum si Castanea vesca.
* Alte afectiuni in care preparatele din „farmacia primaverii” sunt foarte eficiente: diabet zaharat, hipertensiune, tulburari de ritm cardiac specifice menopauzei, sechele postinfarct, ciroza hepatica, fibrom uterin, chist ovarian, tulburari cerebrale dupa accidente vasculare, ramolisment, psoriazis, reintinerire, bronsite, constipatie.Gemoderivatele pot fi prescrise individual sau in combinatie cu remedii din fitoterapia traditionala sau cu alte preparate ale terapiei biologice, atat la copii cat si la femei insarcinate, intrucat nu au fost inregistrate efecte secundare.
Utilizare lor este foarte practica si rapida; fiind suficienta diluarea in apa plata a cantitatii de picaturi prescrise zilnic si pot fi asociate in cursul unei zile cu alte gemoderivate pentru obtinerea unui rezultat terapeutic mai complex si sinergic, cu actiune si la alte nivele.
Putin utilizata pana in urma cu cativa ani,
GEMOTERAPIA se afla astazi in plina difuziune in intraga lume.
Usor de utilizat si practic lipsita de efecte secundare, chiar si in situatiile de folosire indelungata,
GEMOTERAPIA poate rezolva o serie de afectiuni patologice si reprezinta acelasi suport valid si sinergic pentru alte metode terapeutice.


- EXTRACT DIN MALDITE DE AFIN (Vaccinum myrtillus)
- EXTRACT DIN MUGURI DE ALUN (Corylus avellana)
- EXTRACT DIN MUGURI DE ARIN ALB (Alnus incana)
- EXTRACT DIN MUGURI DE ARIN NEGRU (Alnus glutinosa)
- EXTRACT DIN MUGURI DE ARTAR (Acer campestre)
- EXTRACT DIN MUGURI DE BRAD (Abies pectinata)
- EXTRACT DIN MALDITE DE BUXUS (Buxus sempervirens)
- EXTRACT DIN SEMINTE DE CAIS (Prunus armeniaca)
- EXTRACT DIN MLADITE DE CAPRIFOI (Lonicera nigra)
- EXTRACT DIN MUGURI DE CARPEN (Carpinus betulus)
- EXTRACT DIN MUGURI DE CASTAN COMESTIBIL (Castanea vesca)
- EXTRACT DIN MUGURI DE CASTAN SALBATIC (Aesculus hippocastanum)
- EXTRACT DIN MUGURI DE CALIN (Viburnum lantana)
- EXTRACT DIN MUGURI DE CATINA (Hippophae rhamnoides)
- EXTRACT DIN MALDITE DE CEDRU (Cedrus libani)
-
- EXTRACT DIN MUGURI DE DUD (Morus nigra)
- EXTRACT DIN MUGURI DE FAG (Fagus sylvatica)
- EXTRACT DIN MUGURI DE FRASIN (Fraxinus excelsior)
- EXTRACT DIN SEMIONTE DE FRASIN (Fraxinus excelsior sermi)
- EXTRACT DIN MLADITE DE IARBA NEAGRA (Calluna vulgaris)
- EXTRACT DIN MLADIRE DE IENUPAR (Juniperus communis)
- EXTRACT DIN MUGURI DE JNEAPAN (Pinus montana)
- EXTRACT DIN SCOARAT DE LAMAIE (Citrus limonum cortex)
-
- EXTRACT DIN MUGURI DE LILIAC (Syringa vulgaris)
- EXTRACT DIN BOBOCI DE MANGOLIE (Magnolia officinalis)
- EXTRACT DIN MLADITE DE MACES ( Rosa canina)
- EXTRACT DIN MLADITE DE MASLIN (Olea europaea)
- EXTRACT DIN MLADITE DE MERISOR (Vacinium vitis idaea)
- EXTRACT DIN MUGURI DE MESTEACAN (Betula verrucosa)
- EXTRACT DIN SEMINTE DE MESTEACAN (Betula verrucosa semi)
- EXTRACT DIN SEVA DE MESTEACAN (Betula linfa)
-
- EXTRACT DIN MUGURI DE MESTEACAN PUFOS (Betula pubescens)
- EXTRACT DIN MUGURI DE MIGDAL (Prunus amygdalus)
- EXTRACT DIN MLADITE DE MUR (Rubus fructicosus)
- EXTRACT DIN MUGURI DE NUC (Juglans regia)
- EXTRACT DIN MLADITE DE PADUCEL (Crategus oxycantha)
- EXTRACT DIN MUGURI DE PLATAN (Platanus orientalis)
- EXTRACT DI N MUGURI DE PLOP (Populus nigra)
- EXTRACT DIN RADICELE DE PORUMB (Zea mays)
- EXTRACT DUN MUGURI DE PORUMBAR (Prunus spinosa)
- EXTRACT DIN MLADITE DE ROZMARIN (Rosmarinus offinalis)
- EXTRACT DIN AMETI DE SALCIE (Salix alba amenti)
- EXTRACT DIN MUGURI DE SALCIE (Salix alba gemme)
- EXTRACT DIN SCOARTA DE SALCIE (Salix alba)
- EXTRACT DIN MUGURI DE SANGER (Cornus sanguinea)
- EXTRACT DIN MUGURI DE SCORUS (Sorbus domestica)
- EXTRACT DIN RADICELE DE SECARA (Secale cereale)
- EXTRACT DIN MLADITE DE SEQUOIA (Sequoia gigantea)
- EXTRACT DIN MUGURIO DE SMOCHIN (Ficus carica)
- EXTRACT DIN MUGURI DE STEJAR (Quercus pedunculata)
- EXTRACT DIN MLADITE DE TAMARIX (Tamarix gallica)
- EXTRACT DIN MUGURI DE TEI ARGINTIU (Tilia tomentosa)
- EXTRACT DINMLADITE DE TUIA (Thuja orientalis)
-
- EXTRACT DIN MLADITE DE VASC (Viscum album)
- EXTRACT DIN MUGURI DE VITA DE VIE (Vitis vinifera)
- EXTRACT DIN MLADITE DE VITA SALBATICA (Ampelopsos weitchi)
-


Back to content | Back to main menu